Öngyógyítás és gyógyulás MA-URI® szárnyain repülve

Öngyógyítás és gyógyulás MA-URI® szárnyain repülve

Az endometriózisból való gyógyulásomban a MA-URI®-ban bejárt utam az egyik alapkő.

Nagyon fontos az étkezés, a mozgás, a káros anyagokat tartalmazó tisztítószerek, kozmetikai szerek lecserélése, de ami ennél is fontosabb, az a testi-lelki-szellemi-mentális egyensúlyunk.

Legyen bármilyen egészséges az az élelmiszer, amit magunkhoz veszünk és a környezet, amivel körülvesszük magunkat, csak akkor fog mindez működni és támogatni minket a gyógyulás útján, ha mindeközben egyensúlyban vagyunk, elfogadással és szeretettel tudunk önmagunk és a világ felé fordulni, és valóban úgy éljük az életünket, ahogy azt szeretnénk.

Mi az a MA-URI®?

A MA-URI® szóra a legtöbb embernek az jut eszébe, hogy az valamilyen polinéz eredetű masszázs. Ez igaz is meg nem is, mert ha önmagában a MA-URI® testkezelésre gondolunk, akkor arról mindenképp el kell mondani, hogy az jóval több, mint egy masszázs a szónak a hétköznapi értelmében, de erről később még lesz szó.

pleiades

A fehér fény és a forrás a MA-URI®-ban. Fotó: Pleiades Meteor by Jason Hullinger, CC

A MA-URI® viszont nem csak a testkezeléssel egyenlő, hanem ennél többet is rejt magában. A MA-URI® Healing Arts ugyanis egy komplex önfejlesztő és öngyógyító rendszer, amelynek sok minden részét képezi: a bodywork vagy testmunka (ez az, amit sokszor masszázsként szoktak emlegetni), szabat tánc, spirituális kötött táncok és más olyan képességfejlesztő gyakorlatok, eszközök, amelyek segítik a minket akadályozó korlátok leépítését, a tudatosságfejlesztést, az öngyógyító erőink aktivizálását, és azt, hogy előhívjuk magunkban a tudást, amivel kezünkbe vehetjük életünk irányítását.

A MA-URI® szó jelentése jelentése „fehér fény gyermekei”, „belső korlátoktól mentes ember leszármazottai”. A név magában hordozza MA-URI® jelentését, üzenetét, vagyis hogy a MA-URI®-n keresztül kapcsolódunk az azt megalapozó ősi tudáshoz, tiszta forráshoz, illetve általa lehetőségünk van arra, hogy megszabaduljunk belső korlátainktól, és megtisztuljunk, és ennek köszönhetően leszármazottaink is tisztán, a múltbéli korlátoktól mentesen élhessék a saját életüket.

MA-URI® egy modern öngyógyító és önfejlesztő rendszer, amelynek egyik fő forrása az ősi polinéz navigátori hagyományok. Alapelveinek és eszközeinek nagy része ugyanis a hawaii kahuna és a maori tohunga hagyományokra nyúlik vissza.

waka

A maori waka. Fotó: New Zealand: Maori Culture 005 by Steve Evans, CC

MA-URI® olyan eszközöket és alapelveket foglal magába, amelyek az öngyógyításunkat segítik, és azt, hogy képesek legyünk a saját életünket sikerrel navigálni, ahogyan azt az ősi polinéz navigátorok tették az ősi időkben a polinéz szigetvilágban.

MA-URI® egy út ahhoz, hogy közel kerüljünk önmagunkhoz, meglássuk a kapcsolódásunkat a múltunkhoz, a valóságunkhoz, a felmenőinkhez, az egész világhoz, és KÉPESSÉ váljunk, hogy az életünk különböző aspektusait magunk irányítsuk, vagyis  mi váljunk a saját életünk navigátorává. MA-URI® segít abban, hogy megtaláljuk az utunkat, és a saját sorsunk szerint élhessünk.

Hogyan is jött a MA-URI® az életembe?

Amikor megtudtam, hogy van egy endometriózis-gyanús ciszta a bal petefészkemben, nagyon megijedtem. Nem tudtam, hova is fog mindez vezetni, csak azt láttam, éreztem, hogy rossz az út, amin haladok, és a ciszta volt ennek a tanúbizonysága.

Az első orvos, akinél jártam, elmondta, hogy a cisztát ki kell műteni, és van esélye annak is, hogy a műtét során elveszítem a bal oldali petefészkemet és petevezetékemet. Persze rögtön „megnyugtatott”, hogy ez nem veszélyezteti a termékenységemet, mert ott van a másik petefészkem, petevezetékem.

Racionális ember lévén rögtön megkérdeztem, hogy mi a garancia arra, hogy holnapután nem képződik egy ilyen ciszta a jobb petefészkemben is. Erre az orvos azt mondta, hogy semmi gond, mert a műtét után hormongyógyszerek segítségével mesterséges menopauzát fogunk létrehozni, ami megakadályozza, hogy újból kifejlődjön az endometriózis.

2013-ban, 34 évesen nem ezt a női utat reméltem magamnak. Sőt, gyerekkoromban sem így képzeltem az életemet. Akkor már sok mindenen túl voltam: egy váláson, sok csalódáson, és éppen egy stresszes ügyvédi karriert hagytam ott egy remélhetőleg kicsit nyugalmasabb jogtanácsosi állásért. 27 évesen tudatosan hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését, mert természetes és egészséges ciklust szerettem volna, és gyermeket. A gyermek nem jött, és sajnos a házasságom sem alakult jól.

Egy ideje már jártam az önismeret útját. Kezdtem pszichiáteri tanácsadással, családállítással, folytattam spirituális gyógyító technikákkal, de még mindig úgy éreztem, hogy az élet csak dobál engem, és nem én irányítom a saját életemet. Néha feljövök a felszínre, tudok kicsit úszni, de aztán megint alámerülök.

Az endometriózis viszont tálcán kínálta nekem a lehetőséget: itt a lehetőség, hogy felismerd azt, hogy valójában hol tartasz, és VÁLTOZTASS.

Gyógyulni akartam, nem akartam műtétet, nem akartam gyógyszereket. Végül lett műtétem, de azóta sem szedek gyógyszert. Helyette az életemben VALÓDI változtatásokat tettem, minden szinten.

Miért a MA-URI®?

Inspirációt a legkedvesebb barátnőmtől kaptam, aki 16 éves kora óta egészen 30 éves koráig egy autoimmun betegéggel (szisztémás lupus erythematosus vagy SLE) küzdött, ami megkeserítette az életét: félévente kórház, hetek, hónapok fekve, lázasan, ízületi gyulladással, később egyéb szövődményekkel. Nem igazán tudott részt venni az életben, a kapcsolataiban, és nem nagyon sikerült neki megtartani egy állást sem. Azt ugye mondanom sem kell, hogy a betegség „gyógyíthatatlan” és csak tüneti kezelés létezik. Végignéztem, ahogy a barátnőm sok mindent kipróbált, de végül a MA-URI® kezelések és tanfolyam segítségével jött ki az autoimmun betegség okozta gyötrelmekből. Ma már ő irányítja az életét és nem a lupus.

Az étrendváltáson, tudatos, rendszeres mozgáson és egyéb életmódbeli változtatások mellett -amelyről a blogon levő történetemben is olvashatsz – elkezdtem MA-URI® kezeléseket kapni, és átéltem, hogy milyen az, amikor az érintés az ember lelkéig, szívéig, valódi lényéig ér el. Átéltem, ahogy a masszázságyon fekve, a MA-URI® testmunka hatására saját magamon kezdek el dolgozni: érzések jönnek, felismerések találnak meg, átalakulások és változások történnek, kapuk nyílnak a belső tudásomhoz, bölcsességemhez.

Az érintés ereje hatalmas. Gondoljunk csak arra, hogy a legelemibb élményeink születésünk után mind az érintéshez kapcsolódnak. Így kapunk ételt, biztonságot, megnyugvást, szeretetet. Miért is gondolnánk azt, hogy ez felnőtt korunkra megváltozik?

A test, a lélek, a szellem, a tudat nem különválasztható egységek. Minden mindenre kihat, és a fizikai testünk érintésének ugyanúgy hatása van a lelkünkre, a tudatunkra, a szellemünkre. És a MA-URI® érintés minősége, milyensége minden szinten megérint, megszólít. A kezelés által fájdalmakat, félelmeket engedhetünk el, megszabadulhatunk a korlátainktól, és valódi gyógyulás következhet be.

Az első kezelések után már tudtam, hogy el akarom végezni a MA-URI® tanfolyamot. Még nem értettem pontosan, hogy miről szól ez az egész rendszer, és nem tudtam, hogy milyen kapukat fog megnyitni előttem, de azt éreztem, hogy ez egy lehetőség arra, hogy intenzíven dolgozzak magamon, és a gyógyulásomon.

koru

Fern by Aidan, CC

Először Magyarországon végeztem el az 1. modult a MA-URI® Centrumban, majd a MA-URI® Institute képzéseiben vettem részt, ahol a rendszer alapítóitól, Katja és Hemi Foxtól tanulhattam. 2014. nyarán elvégeztem a 2. modult Lengyelországban és Litvániában, majd 2015. februárjában a 3. modult Új-Zélandon, ahol licenszet kaptam a MA-URI® Healing Arts gyakorlására.

Mindeközben megtanultam magamat szeretni és elfogadni úgy, ahogy vagyok. Tisztán emlékszem arra a pillanatra, amikor egy testkezelés alkalmával megéreztem a tiszta szeretetet önmagam iránt, majd az egész világ és annak valamennyi teremténye iránt. MA-URI® által egy teljes áthangolás jött létre bennem: megtanultam pozitívan élni, hálás mindazért, ami nap mint nap ér, és örömöt érezni azért, hogy részese lehetek ennek a csodálatos kalandnak, amit ÉLET-nek hívunk. És ami még nagyon fontos: többé nem egy hánykolódó hajónak érzem magam, amit dobál a tenger, hanem a saját életem VALÓDI alakítója lenni.

Szeretném MA-URI® csodáját megismertetni az emberekkel és a világgal, ezért vettem egy nagy lélegzetet, és átalakítottam úgy az életemet, hogy még több időm legyen mindarra, amivel valóban szeretnék foglalkozni az életemben.

Ebből persze az Endosegítő  az egyik szívügyem: valószínűleg kitalálhatjátok, hogy ez is sok időt igényel az életemből, és erre is szeretnék több időt szentelni.

Ezen kívül mostantól a MA-URI®-nak is nagyobb szerepe lesz az életemben. Ha többet szeretnél tudni, a MA-URI®-ról, a testkezelésekről és táncokról, és az ezzel kapcsolatos eseményekről kattints ide.

További információk:

 

koru_logo_veglegesitett

 

 

Tamás Zita

www.ma-uriart.hu

www.facebook.com/mauriarthungary

 

 

 

Fotó a poszt elején: Black-browed Albatross flying over the South Atlantic by Liam Quinn, CC

Share