Mit csinálsz március 28-án? Gyere el az EndoMarch-ra!

Mit csinálsz március 28-án? Gyere el az EndoMarch-ra!

Március az endometriózis-tudatosság hónapja. Világszerte számos eseményt rendeznek különböző országokban, amelynek célja, hogy felhívják a figyelmet az endometriózisra. Hogy végre megtörjük a csendet. Hogy végre beszéljünk róla.

Az endometriózis az a betegség, amely rendkívül sok nőt érint, mégis kevesen tudnak róla eleget.

A világon ugyanis megközelítőleg 176 millió nőt, a termékeny életszakaszukban levő minden tizedik nőt érinti.

Az endometriózis az a betegség, ahol átlagosan 8 év telik el addig, amíg felismerik az endometriózist.

Ezek rendkívül riasztó számok, tekintve azt is, hogy a társadalomban az endometriózis-tudatosság jelenleg még nincs azon a szinten, ami ezzel arányos lenne: sokan nem is tudják, hogy van olyan, hogy endometriózis.

Ezért fontos beszélni róla, és ezért fontos felhívni a figyelmet a tüneteire, arra, hogy mik a figyelmeztető jelek. A fájdalmas menstruáció az endometriózis leggyakoribb jele, mégis kevesekben merül fel, hogy ennek oka lehet endometriózis is.

Noiegeszsegert_banner-page-001

 

 

Március 28 – Endomarch

Március 28-a az EndoMarch napja, amit immár másodjára hirdetnek meg világszerte. A kezdeményezés az USA-ból származik, és rendkívül sok országban lesz endometriózisra felhívó esemény, menetelés, összejövetel most szombaton.

A Női Egészségért Alapítvány szervezi idén Magyarországon az EndoMarchot, és a tervezett programba egy flashmob is lesz. A táncos koreográfia az ígértek szerint egyszerű lesz, úgyhogy bárki be fog tudni kapcsolódni a helyszínen is. Ha viszont valaki a szerdai próbán is részt szeretne venni, akkor arra az info@noiegeszsegert.hu e-mail címen jelentkezhet.

A programban lesz divatbemutató, kerekasztal-beszélgetés szakértők részvételével, és kötetlen beszélgetés, játékok, információs pultok, party-time. És nem utolsó sorban az Endosegítő blog képviseletében én is jelen leszek.

Ha van kedved személyesen találkozni, beszélgetni, akkor keresd az Endosegítős pultot!

A részletes program és helyszín itt elérhető.

Az esemény videója:

 

Találkozzunk az EndoMarchon szombaton!

 

Kép a fejlécben: a Női Egészségért Alapítvány által szervezett EndoMarch esemény fotója

Kép a posztban: a Női Egészségért Alapítvány által szervezett EndoMarch eseményének képe

Share