Egyéni konzultációk

Táplálkozásterápia – egyéni konzultáció

Szeretnél tenni Te is önmagadért és a gyógyulásodért? Itt a lehetőség, hogy egy személyre szabott, egészséges étrenddel és életmóddal Te is támogasd a saját egészségedet, a tüneteid enyhítését és az endometriózisból való kiutat!

A konzultáció során együtt dolgozunk azért, hogy a számodra legmegfelelőbb étrendet és életmódot kialakítsuk, figyelembe véve az egyéni kihívásaidat, élethelyzetedet és lehetőségeidet. A konzultáció során tehát a cél egy egyénre szabott étrend és életmód kialakítása. Ehhez szükség szerint laborokat, teszteket is használunk (pl. vérből, székletből).

A táplálkozásterápia holisztikus szemléletű: nem csak az egyes panaszokat nézzük, hanem egy kérdőív, tesztek segítségével azt próbáljuk megnézni, hogyan működik a teljes szervezet, hol vannak egyensúlytalanságok, hol lenne szükség támogatásra, és ezeken a pontokon beszélünk meg lépéseket, amelyekkel támogatni lehetne a szervezet egyensúlyát étrendi, életmódbeli változtatásokkal, szükség esetén táplálékkiegészítőkkel.

Fontosnak tartom, hogy a konzultációk során lépésről lépésre, közösen haladjunk, mert így tudunk olyan változásokat létrehozni, amelyek hosszú távon beépülnek majd az életedbe. Ezen kívül a táplálkozásterápia komplex megközelítéséből adódóan általában nem is lehet egyszerre, egy konzultáció alatt valamennyi területet támogatni, ami az egészségügyi kihívás kapcsán releváns.

Az egészséges étrend és életmód rendkívül sokat segíthet a krónikus betegségek kapcsán, azonban nem helyettesíti az orvosi terápiákat, viszont hatékonyan kiegészítheti azokat. A munkám során ezért szívesen együttműködök orvosokkal, illetve más komplementer vagy alternatív terápiát végző szakemberekkel is.  

Mi az a táplálkozásterápia és hogyan segíthet?

A táplálkozásterápia (Nutritional Therapy) célja, hogy azonosítsa és kezelje az egészségügyi kihívások mögött rejlő okokat, és egy személyre szabott terápiás tervet állítson fel, amely étrendi és életmódbeli változtatásokból áll és szükség esetén táplálékkiegészítők ajánlásából. 

A munkám soráb a funkcionális táplálkozás alapelveit követem. A funkcionális táplálkozás tudományos alapokon áll, és a holisztikus megközelítésének köszönhetően nem csak a felszínen levő tünetekkel foglalkozik, hanem segít abban, hogy azonosítsuk a betegségek, tünetek mögött rejlő okokat. Ekként az egész személyt, annak étrendjét, életmódját, egészségét és annak alapjául szolgáló különböző élettani rendszerek működését nézi, és nem csak a felszínen jelentkező tüneteket. A cél, hogy étrendi és az életmódbeli változtatásokkal segítsünk a szervezetnek újra megtalálni az egészséges, optimális egyensúlyt és működést.

Hogyan épül fel az első konzultáció?

Az első konzultáció előtt szükség van egy kérdőív és egy 3 napos étrendi napló kitöltésére és elküldésére, melyet előzetesen elemzek.

Az első konzultáció időtartama 1,5-2 óra. Ennek során felmérem, hogy milyen területeken lenne szükség a szervezet támogatására étrendi és életmódbeli változásokkal, és javaslatot teszek táplálkozási és életmódbeli javaslatokra.

A konzultációt követően elküldöm a javaslatokat írásban is, kiegészítő anyagokkal együtt. A terv egyben tartalmaz személyre szabott ételjavaslatokat és recepteket is.

Amennyiben szükséges, megbeszéljük, hogy milyen tesztek, laborok elvégzése segíthetne az étrend és életmód személyre szabásában és az egészséged optimalizálásában.

Mi történik a kontroll konzultációkon?

A kontroll konzultáció időtartama 1 óra.

Ezen megbeszéljük, hogy mit sikerült megvalósítanod a tervből, mi az, ami nehézségekbe ütközött, hogyan változtak a tünetek, és miben van szükséged támogatásra. Egyben haladunk tovább a terápiás tervvel, amely az egészségügyi céljaid megvalósításának a célját szolgálja. 

A konzultációt megelőzően itt is elemzem egy 3 napos étrendi naplódat, az esetlegesen levégzett tesztek, laborok eredményét, valamint a konzultációt követően átküldöm a megbeszélt javaslatokat írásban is.

Mit foglal magában a konzultáció és mi a díja?

Első konzultáció 

Ami benne van:

 • előzetes állapotfelmérés kérdőívvel, 3 napos étrend előzetes elemzésével,
 • 1,5-2 óra időtartamú konzultáció,
 • étrendi és életmódbeli javaslatok írásbeli összefoglalása és elküldése,
 • személyre szabott ételjavaslatok receptekkel, 
 • táplálékkiegészítőkre és laborokra javaslat (ha szükséges),
 • rövid egyeztetési lehetőség e-mailen konzultációk között.

Díja: 35.000,- Ft

Kontroll konzultáció

Ami benne van:

 • 3 napos étrend előzetes elemzése,
 • 1 óra időtartamú konzultáció,
 • felülvizsgált, módosított étrendi és életmódbeli javaslatok írásbeli összefoglalása és elküldése,
 • laborok elemzése, ha ilyenek készültek
 • rövid egyeztetési lehetőség e-mailen konzultációk között.

Díja: 25.000,- Ft

3 alkalmas konzultáció csomag 

Ami benne van:

 • egy első konzultáció és két kontroll konzultáció, továbbá valamennyi ezekkel kapcsolatos fent felsorolt szolgáltatás
 • 10%-os kedvezmény a fenti konzultációs díjakból (a csomag ára az első konzultáció előtt fizetendő).

Díja: 76.500,- Ft 

Hol van lehetőség konzultációra? Hogyan kell bejelentkezni?

A konzultációkra online felületen (Zoomon keresztül) van lehetőség.

A konzultációra bejelentkezni az itt található elérhetőségeken lehetséges.

Lemondási feltételek

Amennyiben a konzultáció lemondására az egyeztetett időpont előtt 48 órán belül kerül sor, illetve ha az ügyfél a konzultáción nem jelenik meg, a konzultációs díj 50%-át számítom fel.

Kurczewski-Tamás Zita, Nutritional Therapist

Fontos kiemelni, hogy az étrendi és életmódbeli változások önmagukban nem feltétlenül jelentenek megoldást az egészségügyi kihívások megoldásában, így nagyon fontos, hogy egészségügyi problémák, betegség esetén e mellett mindig kérjük megfelelő orvosszakértő segítségét is! 

Share