EGÉSZségesen élni annyi, mint…

EGÉSZségesen élni annyi, mint…

Az egészség számomra több, mint pusztán maga a testi egészség. Egészségesnek lenni annyi, mint EGÉSZnek lenni:  jól lenni úgy, ahogy éppen vagy, abban a pillanatban, amiben éppen találod magad.

EGÉSZségesen élni annyi, mint törekedni arra, hogy minden pillanatban létrehozzuk, megtartsuk ezt az EGÉSZet. Mert ez az EGÉSZ kis változó mozaikokból áll, az éppen aktuálisan adódó élethelyzetünk kis darabjaiból. Hangulatunk, törekvésünk, fájdalmunk, örömünk, kapcsolataink, konfliktusaink, testünk jelzései….

És a kis mozaikok folyamatosan változnak, ezért változik az EGÉSZ is. Ebben a folyamatosan változó EGÉSZben ezeknek a kis mozaikdaraboknak harmonikusan, békében és együttműködve kell összekapcsolódniuk: egészséges EGYENSÚLYban önmagukkal, a többi részecskével és az egésszel. Létrehozva ezzel az egységes egészet: az EGÉSZséget.

EGÉSZségesen élni egy út, amelyben az ismeretek és az intuíció egybefonódik, támogatja egymást, és TUDÁSsá formálódik.

EGÉSZségesen élni annyi, mint TUDATOSAN élni, és

… megtisztelni a testedet mindennap, kapcsolatban lenni vele, átérezni, figyelni, megköszönni neki, hogy szolgál Téged,

… megadni testednek azt, amitől jól érzi magát, és amitől minden sejted a lehető legjobban végzi az eredendően elrendelt feladatát, hiszen szervezetünk és minden sejtünk TUDJA, hogyan kell egészségesen működni.

… odafigyelni lelked jelzéseire, hullámzásaira, minden érzést elfogadni úgy, ahogy jön, olyannak, amilyennek lenni akar, átélni, megfigyelni, majd elengedni, ha menni akar, nem szorongatni, nem tartogatni, csak hagyni suhanni, mert jön helyette más. Érzések jönnek-mennek, engedd meg magadnak, hogy valóban átéld őket. Legyen az harag, fájdalom, gyűlölet, szeretet, kiáltás, öröm, hit, bizalom, szégyen, bizonytalanság… örülj minden érzésnek, köszönd meg, mert mindez TE vagy, és közelebb visz önmagadhoz.

… hallgatni bölcsebb önmagadra, megköszönni a vezetést, az útmutatást, hálásnak lenni, minden jelért, minden megerősítésért, minden eltévelyedésért és minden kis csodáért, ami ért, amit létrehoztál, ami megadatott.

… elfogadni minden gondolatodat, használni a világban való eligazodási képességedet, ugyanakkor megtanulni lecsendesíteni elmédet és gondolataidat, hogy meghalld a legbensőbb éned útmutatását és igazságát.

… táplálni minden nap testedet, lelkedet, fényedet, sugárzásodat, hitedet, a szeretetet, ami benned van önmagad iránt és a világmindenség felé.

… kapcsolatban lenni önmagaddal és egyben az egész világgal, minden egyes részével és önmagad egészével, egységével, minden porcikáddal, minden rezzenéseddel, minden lépéseddel.

… JELEN lenni a világban, átélni minden pillanatot, elfogadni úgy, ahogy van.

…része lenni az EGÉSZnek, EGÉSZnek lenni mindennek a részeként.

Fotó: Squared Circle Mosaic – Spiral Galaxy by Jim Bumgardner, CC

Share